Praktijk­managers

Capaciteitsvraagstukken, Project

Praktijk­managers

Capaciteitsvraagstukken, Project

Praktijkmanagers leveren een belangrijke bijdrage aan het ontlasten van huisartsen en praktijkpersoneel. HZK detacheert daarom praktijkmanagers en ondersteunt de praktijkmanagers die bij de praktijken in dienst zijn.  

Detachering praktijkmanagers

HZK heeft verschillende praktijkmanagers in dienst die worden ingezet bij huisartsenpraktijken in de regio. De praktijkmanagers werken in opdracht van de praktijkhouders aan verschillende onderwerpen, zoals personeelsbeleid, de verbetering van administratieve processen en de website, maar kunnen ook ondersteunen bij projecten als praktijkaccreditatie, praktijkovername of een verhuizing. HZK levert goed gekwalificeerde praktijkmanagers van HBO+ niveau die niet alleen de praktijken helpen om hun niveau van zorg en organisatie te verhogen, maar ook een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige zorg in de wijk waar de praktijk gelegen is en in samenhang met de andere praktijkmanagers en de HZK ook in de regio Zuid Kennemerland.

De praktijkmanagers van de HZK komen regelmatig bij elkaar op het bureau van de HZK om onderling best practices uit te wisselen en om de lijnen met het bureau en de zaken die daar spelen kort te houden. Door de sterke onderlinge samenwerking en de connectie met het HZK bureau zijn de praktijkmanagers altijd snel op de hoogte van de ontwikkelingen en kunnen zijn putten uit meerdere bronnen om de aanpak van een probleem te bepalen.

Wil je meer weten over het inzetten van een praktijkmanager? Bekijk dan dit document op NHZ Connected of neem contact op.

Praktijkmanager op projectbasis 

Heb je een klus waarvoor je tijdelijk een praktijkmanager kan gebruiken? Te denken valt bijvoorbeeld aan het maken of vervangen van een website, het opstellen van een personeelsplan of het ondersteunen bij een project in de wijk. Dan kijken we naar de mogelijkheid om een praktijkmanager op projectbasis bij jou in te zetten. De praktijkmanager wordt dan voor de duur van het project aan jouw praktijk gekoppeld.

Meer weten over het inzetten van een praktijkmanager op projectbasis? Stuur een mail.

Praktijkmanager op afstand 

Kan je door het jaar heen geregeld hulp gebruiken van een praktijkmanager, maar heb je geen behoefte aan wekelijks contact? Dan is praktijkmanager op afstand een optie. De praktijkmanager op afstand is via de mail in te zetten voor verschillende vraagstukken, zoals bijvoorbeeld website beheer, het opstellen van protocollen of het adviseren over een nieuw verlofsysteem. Wil je meer weten? Stuur dan een mail.

Netwerk praktijkmanagers

Om het algehele kennisniveau onder praktijkmanagers in de regio te verhogen en te behouden, ondersteunt HZK een netwerk voor praktijkmanagers. Onderling wordt informatie uitgewisseld en ervaringen gedeeld. Ook organiseert HZK scholingen die interessant zijn voor praktijkmanagers en worden intervisiegroepen opgesteld. Zie voor het scholingsaanbod de scholingskalender.

Capaciteitsvraagstukken

Doktersassistenten

Doktersassistenten zijn lastig te vinden. HZK werkt op meerdere manieren aan het verhogen van de doktersassistentencapaciteit in onze regio. BBL …

Lees meer
Capaciteitsvraagstukken

Praktijk­ondersteuners

Praktijkondersteuners zijn schaars. HZK draagt op meerdere manieren bij aan het verhogen van het aantal praktijkondersteuners in de regio. Scholing …

Lees meer
Capaciteitsvraagstukken

Huisartsen

Huisartsenzorg wordt geleverd door alle huisartsen, praktijkhoudend, in dienst of waarnemend. HZK vindt het belangrijk om alle huisartsen te betrekken …

Lees meer
Capaciteitsvraagstukken

Huisvesting huisartsenpraktijken

H-team HZK Een initiatief van de gemeentes in Zuid en Midden Kennemerland, Zilveren Kruis en HZK. Wat doet het H-team …

Lees meer