Wet Zorg en Dwang 4 juli 2023

Huisartsen, SO, VO, POH-ouderenzorg, GZ psychologen

04 juli 2023

17:30

-21:00 uur

Sinds 2020 zijn de regels rondom onvrijwillige zorg veranderd in de nieuwe wet Zorg en Dwang. Vanwege COVID-19 heeft de invoering onvoldoende aandacht gekregen, maar inmiddels zijn hier regionale afspraken met de VVT’s over gemaakt. 

Tijdens de scholing vertellen we in het kort over de wet en de samenwerkingsafspraken. We bespreken welke rollen en verantwoordelijkheden huisarts, VO/wijkverpleegkundige en SO hebben. Tijdens de scholing leer je wat onvrijwillige zorg is en wanneer zorg tegen de zin in van patiënten mogelijk is. 

Voor wie: Huisartsen, SO, VO, POH-ouderenzorg, GZ psychologen
Wanneer: Dinsdag 4 juli
Tijd: 17.00 uur inloop, start 17:30 uur – 21:00 uur. Tijdens de scholing wordt een lichte maaltijd met broodjes aangeboden.
Waar: Woonzorgcentrum Reinaldahuis, Leonard Springerlaan 1, Haarlem

 

Met behulp van casuïstiek gaan we aan de slag met welke stappen er door wie gezet moeten worden om te bepalen of onvrijwillige zorg kan worden ingezet, want;

• mogen autosleutels worden afgepakt, 

• moet je als huisarts iets met geplaatste traphekjes en

• mogen medicijnen stiekem door de vla worden geroerd of 

• mag een voordeur op slot worden gedraaid? 

Tijdens deze interactieve scholing ga je samen met VO’s, SO’s en collega’s in gesprek over vrijwillige zorg bij ouderen thuis in onze regio. 

Neem voor meer informatie contact op met Marieke Vrijenhoek of Marjolein Vermeij, Scholing en Arbeidsmarkt, scholing@hczk.nl

Aanmelden kan door alle velden in onderstaand formulier in te vullen. 

Deze nascholing wordt georganiseerd door HZK ism met Zorgbalans en Kennemerhart en is kosteloos. Bij inschrijving committeer je je aan deelname. Bij no-show (zonder of te laat afmelden) ontvang je een factuur van €50,00 per persoon.

Let op; na inschrijving ontvang je direct via scholing@hczk.nl, een bevestiging. Deze kan ook in je spam terechtkomen. Als je geen bericht krijgt hebben wij jouw inschrijving niet goed ontvangen. In dat geval kan je contact opnemen met scholing@hczk.nl zodat wij de inschrijving in orde kunnen maken en bevestigen. 

Andere scholingen

Dialoogsessie jeugd 12 december: wachtlijsten, crisiszorg en overgang van jeugdzorg naar volwassen GGZ

Huisartsen, POH-GGZ Jeugd, Consortia

  12 december 2023   

  17:00

-18:00 uur

Dialoogsessie jeugd 22 november: wachtlijsten, crisiszorg en overgang van jeugdzorg naar volwassen GGZ

Huisartsen, POH-GGZ Jeugd, Consortia

  22 november 2023   

  17:00

-18:00 uur

Terugkombijeenkomst BBL – 5 oktober 2023 – VOL

  05 oktober 2023   

  18:00

-21:00 uur