COVID-19

COVID-19

Sinds maart 2020 heeft Nederland te maken met een uitbraak van Covid-19 (Corona virus). Huisartsen Zuid Kennemerland eo zorgt in de regio Zuid Kennemerland voor ondersteuning aan huisartspraktijken tijdens de Corona crisis.

Covid-19 vaccinaties

Hoewel het nog onduidelijk is wanneer kwetsbare patiënten en overige burgers worden gevaccineerd met een Covid-19 vaccin, zijn de huisartsen in Zuid en Midden Kennemerland al bezig met de voorbereidingen. De huisartsen zullen de patiënten van 60 jaar en ouder en de bekende medische risicogroepen gaan vaccineren. Deze doelgroep is vergelijkbaar met de doelgroep van de griepvaccinaties. Overige burgers zonder medisch risicoprofiel (die niet al gevaccineerd zijn vanwege hun werk in de zorg) worden door de GGD gevaccineerd.

Wij willen de betreffende patiënten graag alvast oproepen om uw emailadres door te geven aan uw huisarts. Op die manier kunnen de uitnodigingen voor de vaccinaties straks snel en efficiënt verstuurd worden. Kijk op de website van uw huisarts hoe u uw emailadres kunt doorgeven.

Corona dagpoli

Huisartsen Zuid Kennemerland eo heeft hiervoor een crisisteam opgericht, die onder andere heeft gezorgd voor de oprichting van een Corona unit en een dagpoli in het Spaarne Gasthuis, locatie Zuid. U kan bij deze poli’s terecht als u symptomen van het Corona virus vertoont. De huisarts verwijst u dan door.

Coronabeleid van uw huisarts

Als u benieuwd bent naar het Corona beleid van uw eigen huisartspraktijk, dan kunt u die informatie meestal vinden op de website van de praktijk. Het is in ieder geval belangrijk dat u bij klachten gewoon contact opneemt en dit niet uitstelt. Belt u alstublieft altijd eerst en kom nooit direct naar de praktijk.