COVID-19

COVID-19

Sinds maart 2020 heeft Nederland te maken met een uitbraak van Covid-19 (Corona virus). Huisartsen Zuid Kennemerland eo zorgt in de regio Zuid Kennemerland voor ondersteuning aan huisartspraktijken tijdens de Corona crisis.

AstraZeneca vaccinaties 14 -17 april

Huisartsen Zuid Kennemerland eo organiseert op dit moment de vaccinaties met AstraZeneca (VaxZevria) voor 39 huisartsenpraktijken uit de regio. In de eerste instantie worden de patiënten van 60 tot en met 64 jaar (geboortejaar 1956 tot en met 1960) gevaccineerd. U krijgt hiervoor een uitnodiging van uw huisarts. U maakt zelf een afspraak via www.vaccinatieplanner.nl/HOZK 

Heeft u vragen over het maken van een afspraak? Bekijk dan onze veelgestelde vragen hieronder. Komt u er niet uit, dan kunt u bellen met het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief vermeld staat. Het is momenteel erg druk bij ons call center. Indien u niet direct iemand aan de telefoon krijgt kunt het later nog een keer gebruiken. Het call center doet zijn best om alle gemiste oproepen terug te bellen.

Waarom kan ik mijn eigen huisartsenpraktijk niet vinden op de website?

U moet naar de site www.vaccinatieplanner.nl/hozk Het is belangrijk om het gehele webadres over te nemen. De HOZK is een koepelorganisatie voor verschillende huisartsenpraktijken en organiseert voor verschillende van deze praktijken de Covid-vaccinaties. U kunt hier dus klikken op ‘log in als patiënt’.

Ik heb per ongeluk mijn gegevens verkeerd ingevuld, wat moet ik nu?

Dat is vervelend. Helaas kunt u dit niet zelf wijzigen. Als u contact met ons opneemt op ons (0612651108) dan zullen wij de afspraak voor u verwijderen en dan kunt u zelf opnieuw een afspraak inplannen.

Wat moet ik doen als ik niet tijdens deze dagen kan?

Alle vaccinaties zijn ingepland op deze tijden. Het is dan ook niet mogelijk om een afspraak een week eerder of later te maken. U kunt aan uw huisarts laten weten dat u geen of slechts één prik kunt komen halen. De  huisarts noteert dit dan. We kunnen helaas op dit moment niet zeggen wanneer u dan de prik kunt krijgen.

Wat moet ik doen als ik geen AstraZeneca wil maar een ander vaccin?

Helaas kunnen wij niets voor u doen. Een huisarts zal ook niet kunnen helpen met een andere vaccinatie. Maar mocht u toch vragen hebben, kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts.

Moet ik iets doen als ik de vaccinatie helemaal niet wil?

Nee, u hoeft dat aan ons niet te laten weten. U kunt het aan de huisarts melden als u dat wilt.

Wat moet ik doen als ik minder dan 4 weken geleden corona heb gehad?

Dan zult u verder worden geholpen door ons (0612651108).

Wat als ik corona heb gehad maar verder geen klachten had, is 1 prik dan voldoende?

Als u binnen 6 maanden voorafgaand aan de prik een positieve uitslag op corona heeft gehad dan is 1 prik voldoende en kunt u die prik inplannen online.

Corona dagpoli

Huisartsen Zuid Kennemerland eo heeft hiervoor een crisisteam opgericht, die onder andere heeft gezorgd voor de oprichting van een Corona unit en een dagpoli in het Spaarne Gasthuis, locatie Zuid. U kan bij deze poli’s terecht als u symptomen van het Corona virus vertoont. De huisarts verwijst u dan door.

Coronabeleid van uw huisarts

Als u benieuwd bent naar het Corona beleid van uw eigen huisartspraktijk, dan kunt u die informatie meestal vinden op de website van de praktijk. Het is in ieder geval belangrijk dat u bij klachten gewoon contact opneemt en dit niet uitstelt. Belt u alstublieft altijd eerst en kom nooit direct naar de praktijk.