Ouderenzorg

Ouderenzorg

Met Wijkgerichte Zorg krijgen kwetsbare ouderen in Zuid-Kennemerland de juiste zorg en aandacht. Zo zorgen wij als professionals er samen voor, dat deze ouderen veilig in hun eigen omgeving blijven wonen. Wijkgerichte Zorg is een samenwerking van huisartsen en de verpleegkundigen ouderenzorg van de aangesloten VVT- en thuiszorginstellingen (Met de Thuiszorg, Zorgbalans, Viva Zorggroep, Zorggroep Reinalda, Buurtzorg, de Zorgspecialist, Sint Jacob en Kennemerhart).

Het Spaarne Gasthuis en de gemeente Haarlem, Zandvoort, Velsen, Heemstede, Bloemendaal en Stichting Alzheimer Nederland afdeling Zuid-Kennemerland zijn nauw betrokken.

Meer informatie is te vinden op de website van de Wijkgerichte Zorg.

Behandelwensengesprek (Advanced Care Planning)

Het behandelwensengesprek helpt je als zorgverlener om te handelen in de geest van de patiënt en diens wensen. In een behandelwensgesprek bespreken kwetsbare ouderen met jouw als zorgverlener hun levensverwachting, kwaliteit van leven en welke behandelingen zij wel en niet willen ondergaan in de nabije toekomst. De patiënten worden zich bovendien meer bewust van behandelmogelijkheden.

Aanmelden voor behandelwensgesprekken (Advanced Care Planning)

Wil je als zorgverlener behandelwensgesprekken voeren in je praktijk? Volg dan nu de NHG E-learning behandelwensgesprekken. Wil je in aanmerking komen voor declaratie stuur het certificaat naar wbrom@hczk.nl.

Vervolgens melden wij je aan het eind van het kwartaal aan bij de zorgverzekeraar en zal er een nieuw contractvoorstel in het nieuwe kwartaal aangeboden worden aan de praktijk. Van de HOZK ontvang je de toolkit en de prestatiecodes.

 

 

 

Zorg

Goede huisartsenzorg is de sleutel tot een duurzame gezondheidszorg van hoge kwaliteit.

Chronische zorg

Ondersteuning bij ontwikkelen en organiseren van ketenzorg.

Lees verder →

Netwerk GGZ

Samenwerking tussen huisartsen en GGZ zorverleners.

Lees verder →

Wijkgerichte zorg

Zorg voor kwetsbare ouderen.

Lees verder →

Behandel-wensengesprekken

In gesprek met een patiënt over de gewenste zorg.

Lees verder →

Spreekuur beweegapparaat

Eenmalige consultatie door een kaderarts en fysiotherapeut.

Lees verder →

Covid-19

Huisartsen crisisteam voor het bestrijden van Covid-19.

Lees verder →