Chronische zorg

Chronische zorg

Huisartsen Zuid Kennemerland eo maakt met de zorgverzekeraars afspraken over de organisatie van chronische zorg in de regio Zuid Kennemerland en de financiering daarvan. Daarnaast maakt Huisartsen Zuid Kennemerland eo namens de huisartsen (transmurale) samenwerkingsafspraken met andere disciplines in de regio ter bevordering van de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners.

Huisartsen Zuid Kennemerland biedt ondersteuning aan de aangesloten huisartsenpraktijken bij het inrichten en organiseren van de multidisciplinaire ketenzorg voor de chronische zorgprogramma’s DM2, COPD en CVRM. Naast praktische ondersteuning bij het opzetten van de keten en het aansluiten op het digitale ondersteuningsplatform voor ketenzorg HealthConnected, organiseert Huisartsen Zuid Kennemerland eo regelmatig (multidisciplinaire) (na)scholingen.

Praktijkhoudende huisartsen die lid zijn van de HCZK en een contract afsluiten voor ondersteuning door de HOZK kunnen kiezen aan welke ketenzorgprogramma’s zij deel willen nemen.

Zorgverleners kunnen meer informatie vinden, over de inhoud van de bestaande zorgprogramma’s en de praktische organisatie daarvan, op het besloten deel van de NHZ Connected App.

 

Innovatie en ontwikkeling

Op het gebied van innovatie en ontwikkeling in de chronische zorg speelt Huisartsen Zuid Kennemerland eo een centrale rol. Zo heeft er in samenwerking met de verzekeraar en het VUMC een drie jarige pilot plaatsgevonden, waarbij onderzoek gedaan wordt naar een nieuwe vorm van zorg voor de patiënt met meerdere chronische aandoeningen.

Bekijk hier de presentatie van deze pilot op de NHG wetenschapsdag 2021.

 

Diëtisten

Diëtisten die DM, COPD of CVRM dieetzorg leveren kunnen ook een contract afsluiten met de Ondersteuningsorganisatie van Huisartsen Zuid Kennemerland eo. Huisartsen verwijzen patiënten uitsluitend naar gecontracteerde diëtisten voor behandeling volgens het ketenzorgprogramma. Voor een overzicht van aangesloten diëtisten klik hier.

Ben je huisarts of diëtist en wil je deelnemen aan de ketenzorgprogramma’s van Huisartsen Zuid Kennemerland eo? Neem dan contact op met chronischezorg@hczk.nl.

 

 

Zorg

Goede huisartsenzorg is de sleutel tot een duurzame gezondheidszorg van hoge kwaliteit.

Chronische zorg

Ondersteuning bij ontwikkelen en organiseren van ketenzorg.

Lees verder →

Netwerk GGZ

Samenwerking tussen huisartsen en GGZ zorverleners.

Lees verder →

Wijkgerichte zorg

Zorg voor kwetsbare ouderen.

Lees verder →

Behandel-wensengesprekken

In gesprek met een patiënt over de gewenste zorg.

Lees verder →

Spreekuur beweegapparaat

Eenmalige consultatie door een kaderarts en fysiotherapeut.

Lees verder →

Covid-19

Huisartsen crisisteam voor het bestrijden van Covid-19.

Lees verder →