Seksueel geweld en jongeren – 13 februari 2024

POH GGZ

13 februari 2024

17:00

-20:15 uur

Seksueel geweld bij jongeren

Seksueel geweld bij jongeren kan worden verklaard door een complexe combinatie van individuele, sociale, culturele en structurele factoren. Het begrijpen van deze factoren is essentieel voor het ontwikkelen van preventieprogramma’s en interventies die zich richten op het veranderen van attitudes, het bevorderen van gezonde relaties en het bieden van de nodige ondersteuning aan jongeren. Het creëren van een cultuur waarin respect, toestemming en gelijkheid centraal staan, is cruciaal om seksueel geweld bij jongeren te verminderen. Het is belangrijk om te begrijpen dat er niet één enkele verklaring is, maar eerder een samenspel van verschillende invloeden. In deze scholing worden de aspecten, effecten en het herstelproces aan bod. De scholing wordt gegeven door Arga Kramer, docent en behandelaar bij praktijk Nuhoff. 

Voor wie: POH-GGZ
Wanneer: Dinsdag 13 februari 2024
Tijd: 16.30 uur inloop (incl broodjes), start 17:00 uur – 20:15 uur
Waar: Huis te Zaanen, Haarlem
Accreditatie:
2 punten (LV POH-GGZ en V&VN)

Programma:

17:00 uur: Welkom en Inleiding

•    Achtergrond: Aan bod komt het belang van het zien en herkennen van seksueel geweld bij jongeren en de impact op ons werk als POHGGZ met jeugdigen. Het is van groot belang om bewustwording te creëren, ondersteuning te bieden aan jongeren die te maken hebben met seksueel geweld en onduidelijke grenzen. Het bevorderen van gezonde relaties, communicatie en het respecteren van elkaars grenzen zijn cruciale aspecten van preventie en herstel ook in de huisartsenpraktijk. Professionele begeleiding en ondersteuning zijn essentieel om de impact van seksueel geweld op jongeren te verminderen en hen te helpen bij het herstellen hiervan.

•    Presentatie door Arga Kramer docent en behandelaar bij praktijk Nuhoff

Presentatie met casuïstiek inclusief de aanpak van seksueel geweld bij jeugdigen.

18:00 uur: Stellen van vragen en discussie aan de hand van stellingen

•    Gelegenheid voor vragen, opmerkingen en discussie over seksueel geweld bij jongeren.

18:15 uur: Pauze

18:30 uur: Praktische Toepassing

•    Praktische voorbeelden en casestudy’s door Arga Kramer om de effecten van sexueel geweld en jongeren goed te begrijpen. 

19:30 uur
: Vragen stellen en take home message

20:00 uur: Afsluiting

Neem voor meer informatie contact op met Marieke Vrijenhoek of Marjolein Vermeij, Scholing en Arbeidsmarkt, scholing@hczk.nl

Aanmelden kan door alle velden in onderstaand formulier in te vullen.

Bij inschrijving committeer je je aan deelname. Bij no-show (zonder of te laat afmelden) ontvang je een factuur van €50,00 per persoon.

Let op; na inschrijving ontvang je direct via scholing@hczk.nl, een bevestiging. Deze kan ook in je spam terechtkomen. Als je geen bericht krijgt hebben wij jouw inschrijving niet goed ontvangen. In dat geval kan je contact opnemen met scholing@hczk.nl zodat wij de inschrijving in orde kunnen maken en bevestigen. 

Andere scholingen

Veerplas VrijMiBo Festival – 7 juni 2024

Huisartsen, Triagisten, POH GGZ, Chauffeurs werkzaam op Spoedpost

  07 juni 2024   

  15:00

-23:00 uur

IMIS training – 18 juni 2024

DA (io), Apothekers, Apothekersassistenten, Farmaceutisch consulenten, POH

  18 juni 2024   

  18:00

-20:30 uur

Samenwerken als POH-GGZ met de crisisdienst en E-health; hoe zat het ook alweer? – 6 juni 2024

POH-GGZ

  06 juni 2024   

  17:00

-20:00 uur