Wet Zorg en Dwang 9 mei 2023

Huisartsen, SO, VO, POH-ouderenzorg, GZ psychologen

09 mei 2023

17:30

-21:00 uur

Wet Zorg en Dwang – Deze scholing zit vol. Je kunt je alleen nog aanmelden voor de wachtlijst
Sinds 2020 zijn de regels rondom onvrijwillige zorg veranderd in de nieuwe wet Zorg en Dwang. Vanwege COVID-19 heeft de invoering onvoldoende aandacht gekregen, maar inmiddels zijn hier regionale afspraken met de VVT’s over gemaakt. 

Tijdens de scholing op dinsdag 9 mei vertellen we in het kort over de wet en de samenwerkingsafspraken. We bespreken welke rollen en verantwoordelijkheden huisarts, VO/wijkverpleegkundige en SO hebben. Tijdens de scholing leer je wat onvrijwillige zorg is en wanneer zorg tegen de zin in van patiënten mogelijk is. 

Voor wie: Huisartsen, SO, VO, POH-ouderenzorg, GZ psychologen
Wanneer: Dinsdag 9 mei
Tijd: 17.00 uur inloop (incl broodjes), start 17:30 uur – 21:00 uur
Waar: Kennemerhuis, Diakenhuisweg 41, 2033 AP Haarlem

Met behulp van casuïstiek gaan we aan de slag met welke stappen er door wie gezet moeten worden om te bepalen of onvrijwillige zorg kan worden ingezet, want;

• mogen autosleutels worden afgepakt, 

• moet je als huisarts iets met geplaatste traphekjes en

• mogen medicijnen stiekem door de vla worden geroerd of 

• mag een voordeur op slot worden gedraaid? 

Tijdens deze interactieve scholing ga je samen met VO’s, SO’s en collega’s in gesprek over vrijwillige zorg bij ouderen thuis in onze regio. 

Neem voor meer informatie contact op met Marieke Vrijenhoek of Marjolein Vermeij, Scholing en Arbeidsmarkt, scholing@hczk.nl

Aanmelden kan door alle velden in onderstaand formulier in te vullen. Let op: deze scholing zit vol. Je kunt je inschrijven voor de wachtlijst.

Deze nascholing wordt georganiseerd door HZK ism met Zorgbalans en Kennemerhart en is kosteloos. Bij inschrijving committeer je je aan deelname. Bij no-show (zonder of te laat afmelden) ontvang je een factuur van €50,00 per persoon.

Let op; na inschrijving ontvang je direct via scholing@hczk.nl, een bevestiging. Deze kan ook in je spam terechtkomen. Als je geen bericht krijgt hebben wij jouw inschrijving niet goed ontvangen. In dat geval kan je contact opnemen met scholing@hczk.nl zodat wij de inschrijving in orde kunnen maken en bevestigen. 

Andere scholingen

Post-MBO CVRM Spreekuur Ondersteuner Huisarts

Voor DA, startdatum 20 maart 2024

  09:00

-16:00 uur

Seksueel geweld en jongeren – 13 februari 2024

POH GGZ

  13 februari 2024   

  17:00

-20:15 uur

Dialoogsessie jeugd 12 december: wachtlijsten, crisiszorg en overgang van jeugdzorg naar volwassen GGZ

Huisartsen, POH-GGZ Jeugd, Consortia

  12 december 2023   

  17:00

-18:00 uur