Spreekuur beweeg­apparaat

Spreekuur beweeg­apparaat

U bent door uw huisarts verwezen naar het Spreekuur Beweegapparaat naar aanleiding van uw schouder- of knieklachten.

 

Waarom dit spreekuur?

Een kaderarts bewegingsapparaat is een huisarts die gespecialiseerd is in spieren, pezen en gewrichten en heeft hiervan een diepgaandere en bredere kennis dan een gewone huisarts.

Tijdens het spreekuur werkt hij samen met een gespecialiseerd fysiotherapeut. Er is ruim de tijd om onderzoek te doen: de eerste afspraak duurt een half uur, hierin wordt de diagnose gesteld en samen met u een behandelplan gemaakt.

Eventueel overlegt de kaderarts met de medisch specialist uit het ziekenhuis over uw klachten. Hierdoor hoeft u zelf mogelijk niet meer naar het ziekenhuis doorverwezen te worden. Daarna verwijst de kaderarts u weer naar uw eigen huisarts terug. Voor uw huisarts is dan duidelijk wat uw diagnose is en hoe u behandeld dient te worden. Als u behandeld moet worden door een fysiotherapeut kunt u zelf kiezen door wie u dit laat doen.

Als de kaderarts het nodig vindt kan hij u ook, in overleg met uw eigen huisarts, doorverwijzen naar het ziekenhuis. De specialist (orthopeed) in het ziekenhuis kijkt met name of de klachten verholpen kunnen worden door een operatie.

 

Afspraak maken

Bij het spreekuur bewegingsapparaat kunt u vaak sneller terecht dan in het ziekenhuis. Uw huisarts verwijst u digitaal door en kunt u een afspraak maken voor het Spreekuur Bewegingsapparaat bij:

Tim Falke           

Pim Noordermeer

IJmed Fysiomaas 

Portegies Fysio  

Grahamstraat 105

Kleverlaan 204

1973 RA IJmuiden

2023 JM Haarlem

Tel. 0255-532211

Tel. 06-27032603

Mail info@fysiomaas.nl

info@portegiesfysio.nl

Vergoeding vanuit uw basisverzekering

Een bezoek aan de kaderarts valt onder uw basisverzekering en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt geen eigen risico in tegenstelling tot een behandeling in het ziekenhuis.

Als u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten en er wordt besloten dat fysiotherapie in uw behandelplan wordt opgenomen, kan het zijn dat u de behandelingen voor fysiotherapie zelf moet betalen.

Kijk altijd even uw verzekeringspolis na.